Gravidyoga i Borås med Lava - start oktober!

Gravidyoga i Borås

Gravidyogan är en lugn yogaform där fokus ligger på andning, kroppsmedvetenhet, avslappning och fysiska yoga positioner (asana). Målet är att du ska uppleva din graviditet positivt och få med dig verktyg som gör att du känner tillit till dig själv och blir trygg inför kommande förlossning ✨
Att utöva yoga under din graviditet ger dig utrymme för dig själv och du lär dig vara närvarande i nuet i din kropp och de förändringar som sker i de olika stadierna av graviditeten. Du stärker både kroppen och sinnet och lär dig tekniker för att slappna av. Den fysiska träningen i gravidyoga innebär anpassningar av yoga positioner så det passar den gravida kvinnan de förändringar som sker, där bäckenbottenträning är en viktig del för att förebygga bla urinläckage. Vi behöver stärka upp framför allt vårt bäcken. På så sätt får vi snabbare återhämtning efter förlossningen, minskar vanliga gravid åkommor. Hjälper oss att inte skapa obalanser/problem i vår fysiska kropp som kan visa sig senare i livet.
Det finns studier som visar att yoga under graviditeten har många positiva effekter så som lättare förlossning, lägre blodtryck, bättre sömn, mindre ryggproblem och stressbesvär.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av yoga för att delta och det är bra om du kommer efter v 12 i din graviditet.

Lava är professionell dansare & Yogalärare, nybliven mamma med enormt stor kunskap & erfarenhet  om hur kroppen fungerar!

Så välkommen på Gravidyoga i Borås!

gravidyoga i borås